Problem with help command?

This is the place for queries that don't fit in any of the other categories.

Problem with help command?

Postby topcat5665 » Sun Aug 25, 2013 2:19 pm

When I try to enter "help(sys)" for example, I just get the error "'more' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.". Could I have some help on this? Just starting Python and these errors are not helping me :lol:

Thanks for any help you can give me.

- Topcat
topcat5665
 
Posts: 3
Joined: Sun Aug 25, 2013 2:15 pm

Re: Problem with help command?

Postby metulburr » Sun Aug 25, 2013 3:50 pm

well first of all you have to import the module, but not importing it would give this error

When I try to enter "help(sys)" for example, I just get the error "'more' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file."

based on your error i am guessing you are running windows. However "more" is a feature of linux's Bash. So my first question would be why is your windows python trying to use a bash command? Did you download the windows installer for python, appropriate one for the operating system and archetecture?
New Users, Read This
OS Ubuntu 14.04, Arch Linux, Gentoo, Windows 7/8
https://github.com/metulburr
steam
User avatar
metulburr
 
Posts: 1476
Joined: Thu Feb 07, 2013 4:47 pm
Location: Elmira, NY

Re: Problem with help command?

Postby Somelauw » Sun Aug 25, 2013 4:23 pm

Windows used to have a 'more' command, so I'm not sure why you get that message.

What operating sytem are you using and which version of python did you download?
There might be a mismatch.

Also does
Code: Select all
more input.txt

work when entered in cmd?
Join the #python-forum IRC channel on irc.freenode.net!
Somelauw
 
Posts: 72
Joined: Tue Feb 12, 2013 8:30 pm

Re: Problem with help command?

Postby topcat5665 » Mon Aug 26, 2013 12:20 pm

Hey guys, I had imported the module and I am using Python 2.7.5. I'll further look into the OS issues, but I am pretty sure I downloaded the Windows version (I am using Windows 7)

Thanks for the replies, I'll get back to you soon.
topcat5665
 
Posts: 3
Joined: Sun Aug 25, 2013 2:15 pm

Re: Problem with help command?

Postby topcat5665 » Mon Aug 26, 2013 12:23 pm

Just an update, it has now started working for some reason...

Thanks for the replies though, it is good to know there is a forum like this if I need help. :D
topcat5665
 
Posts: 3
Joined: Sun Aug 25, 2013 2:15 pm

Re: Problem with help command?

Postby metulburr » Mon Aug 26, 2013 2:57 pm

Even though the problem resolved itself. I would still like to diagnose the problem. For future people.

The last thing i could think of is IDLE. I vaguely remember such odd things happening when i use to use IDLE. (thus the reason I have never used it again). I switched to using terminal/command prompt (even other IDE's) and never had such problems ever again.

Were you using IDLE's interpreter for these tests?
New Users, Read This
OS Ubuntu 14.04, Arch Linux, Gentoo, Windows 7/8
https://github.com/metulburr
steam
User avatar
metulburr
 
Posts: 1476
Joined: Thu Feb 07, 2013 4:47 pm
Location: Elmira, NY


Return to General Coding Help

Who is online

Users browsing this forum: snippsat and 2 guests

cron